Restavracija Mozart

Pogoji poslovanjaI. Splošno


Vsebine, ki so dostopne uporabnikom spletne strani www.restavracija-mozart.si, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje MEBA d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja MEBA d.o.o. uporabnikom spletne strani www.restavracija-mozart.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Predmetni splošni pogoji veljajo za nakup darilnih bonov in domačih izdelkov (v nadaljevanju: artikli) izdajatelja MEBA d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: prodajalec) na spletni strani www.restavracija-mozart.si.

Prodajalec si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje poslovanja kadarkoli brez predhodnega obvestila, pri čemer nakup kupca urejajo splošni prodajni pogoji, ki veljajo na dan oddaje nakupa.

Spletna prodaja je omogočena 24 ur na dan. Kupec prejme potrdilo o nakupu na e-naslov.

Pomembno

Vina in žgane pijače prodamo in dostavimo le osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru prodajalec odstopa od pogodbe. Kupec s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.


II. Cene

Vse cene artiklov so pred nakupom kupcu razvidno prikazane in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Prodajalec si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene ne vključujejo stroškov poštnine. Znižana cena je znižana redna cena in velja določen ali nedoločen čas.


III. Izdelki in fotografije

Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti artiklov. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Prodajalec ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje prodajalec ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

Darilni boni so prenosljivi in unovčljivi za gostinske storitve, ki jih ponuja prodajalec. Glede alergenov domačih izdelkov se prosimo obrnite na  info@restavracija-mozart.si ali na telefon 01 511 30 84.

Potrdilo o nakupu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti, ne velja namesto darilnega bona in z njim kupec ne more uveljavljati plačane storitve. Na prodajnem mestu (v restavraciji) prodajalca se mora kupec izkazati izključno z darilnim bonom, ki ga prejme na e-naslov v pdf obliki ali ga prevzame osebno na sedežu prodajalca ali preko pošte.


IV. Nakup

Na spletni strani www.restavracija-mozart.si je omogočen nakup darilnih bonov z označenimi vrednostmi in drugih domačih izdelkov.

Za vsak spletni nakup mora kupec soglašati s Pogoji spletne prodaje. Kupec s potrditvijo nakupa darilnega bona in drugih izdelkov izrecno soglaša, da je v celoti seznanjen z določili teh splošnih pogojev ter da jih v celoti sprejema in potrjuje.

Iz seznama darilnih bonov in izdelkov kupec najprej izbere domače izdelke ali bon z izbrano vrednostjo in jih doda v košarico nakupa. Kupec lahko v košarico nakupa neomejeno število artiklov, za vse bone in izdelke pa veljajo enaki pogoji nakupa.

Kupec ob nakupu posreduje oz. vpiše naslednje podatke:
· ime in priimek
· e-mail
· telefonska številka
· naslov bivanja in naslov dostave

Če želi kupec izdelke kupiti kot darilo, to označi v trgovini, nato vpiše posvetilo ter naslov obdarovanca, če želi kupec izbrane artikle posredovati neposredno obdarovancu. Posvetilo vpiše tudi v primeru nakupa darilnega bona.

Nato označi način plačila in način prevzema izbranih artiklov. Po izvedbi plačila spremembe niso več možne.

Po zaključku spletnega nakupa kupec prejme na elektronski naslov potrdilo o nakupu z vsemi podatki o naročilu.


V. Plačilo in prevzem

Kupnino za naročene artikle kupec poravna preko spletne strani, in sicer preko predračuna, plačilnih kartic, sistema Stripe ali fizično na blagajni prodajalca. Kupec označi način plačila. Plačilo preko spleta z bančno kartico se opravi v okolju, ki ga varuje in upravlja družba Stripe, priznana s strani bančnih ustanov.

Kupec izbere način prevzema naročenih artiklov glede na možnosti prevzema posameznega artikla, in sicer preko e-naslova v obliki pdf (možno zgolj darilne bone), na sedežu prodajalca ali po pošti na naslov kupca ali obdarovanca po vsej Sloveniji. Cena dostave paketa je 5 eur. Ob nakupu nad 100 eur je poštnina po Sloveniji brezplačna. Prevzem artiklov na sedežu prodajalca se lahko izvrši v času obratovanja gostilne.

Naročila prejeta do 10. ure bodo obdelana v istem ali najkasneje v naslednjem delovnem dnevu. Naročila sprejeta v petek po 10. uri bodo obdelana v sredo naslednji teden. 

V skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov mora prodajalec za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati.


VI. Odgovornost, preklic, zamenjava

Prodajalec ne nosi odgovornosti, če kupec sam ne prevzame naročenega artikla, prejetega v pdf obliki na e- naslov ali ga ne prevzame fizično na sedežu prodajalca ali po pošti.

Prav tako prodajalec ne odgovarja, če pošta ali kupec artikel izgubita, ga uničita ali kako drugače onemogočita njegovo uporabo. Prodajalec dvojnikov darilnih bonov ne izdaja.

Veljavnost darilnih bonov je 1 (eno) leto od dne izdaje. Za specifikacije drugih artiklov se obrnite na naše osebje. Koriščenje bona je potrebno predhodno rezervirati na naslov info@restavracija-mozart.si ali na telefon 01 511 30 84. Imetnik darilni bon predloži ob izvedbi storitve v restavraciji prodajalca.

Zamenjava darilnega bona za gotovino oz. denar ni možna. Prav tako ni možno podaljšanje njegove veljavnosti, ali zamenjava v primeru izgube, uničenja ali poškodovanja. V teh primerih kupec tudi ni upravičen do nobenega povračila. Darilni bon je možno unovčiti samo v celoti in ga je mogoče uporabiti le enkrat.

Darilni bon je veljaven v okviru podatkov, ki so na njem zapisani:
· identifikacijska številka
· vrednost bona
· datum izdaje bona
· veljaven in unovčljiv
· podpis izdajatelja

Kupec je upravičen uveljavljati prodajalčevo odgovornost za stvarne napake v rokih in skladno z določili veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec ima pravico, da prodajalcu najkasneje v 14 dneh od prevzema naročenega darilnega bona sporoči na e-naslov: info@restavracija-mozart.si, da od pogodbe odstopa, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev (pri darilnem bonu navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo darilni bon za namen izven svoje pridobitne dejavnosti).

Če je kupec artikle že prejel in od pogodbe odstopil, mora artikle nepoškodovane in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu najkasneje v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Strošek vračila darilnih bonov in domačih izdelkov bremeni v tem primeru kupca. Artikli morajo biti vrnjeni nepoškodovani in količinsko nespremenjeni, razen če za poškodbe ni kriv kupec.

Kupcu bomo opravljeno plačilo vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vrnjenih artiklih. Prodajalec vrne prejeto plačilo kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun).


VII. Varnost in zasebnost osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno v namene, za katere so bili zbrani oz. so jih posredovali kupci ter za izboljšanje uporabe spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam, razen v primeru, ko to določa zakon. Storili bomo vse, da podatke uporabnikov spletne strani zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Vsi osebni podatki kupcev se shranjujejo v bazi podatkov prodajalca, razen podatkov o plačilnih karticah. Ti podatki se obdelujejo na spletni strani banke in jih je potrebno pri ponovnem nakupu ponovno navesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča varne transakcije.

Vsi podatki, ki jih posreduje kupec, bodo v izključni lasti prodajalca ter varovani v skladu z zakonodajo, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem in tako, da bo prodajalec lahko zagotovil nemoten proces spletnega nakupa.

V podjetju spoštujemo pomen varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Osebne podatke z vašo privolitvijo pridobivamo iz različnih spletnih ali pisnih virov. Podatki, ki jih za namen obveščanja lahko hranimo, so:
· ime in priimek,
· demografski podatki (npr. spol, starost, rojstni datum),
· kontaktni podatki (npr. naslov bivanja, elektronski naslov, telefonska številka),
· informacije o udeležbi na dogodkih in nakupnih navadah.

V interesu učinkovitega sodelovanja in spoštovanja zakonodaje vsakemu posamezniku zagotavljamo pravico do:
· dostopa do osebnih podatkov (pregleda),
· popravka/dopolnitve osebnih podatkov,
· omejitve obdelave osebnih podatkov,
· prenosljivosti osebnih podatkov,
· izbrisa osebnih podatkov ("pravica do pozabe"),
· ugovora.

Vaše pridobljene podatke bomo uporabljali le za namen obveščanja o:
· splošnih informacijah,
· novostih,
· promocijah,
· dogodkih,
· tržnih/oglasnih vsebinah,
· nagradnih igrah.

Za preklic, spremembo ali vprašanja glede vaše privolitve uporabe osebnih podatkov vas prosimo, da nas kontaktirate na info@restavracija-mozart.si ali na telefon 01 511 30 84.


VIII. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice oz. novičnik prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem prodajalca (splošne informacije, novosti, promocije, dogodkih, tržnih/oglasnih vsebinah, nagradnih igrah itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli prekliče. Preklic lahko izvede na dnu prejetega emaila, z klikom na povezavo “odjavi se”. Ali z poslanim e-mailom na info@restavracija-mozart.si  z zadevo “Odjava od e-novic”.

E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim kupcem.


IX. Izključitev odgovornosti

Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki bi nastala uporabniku tega spletnega mesta, ker je prodajalcu pri povpraševanju / prijavi na e-novice ali kasneje posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.


X. Razno

Za vse pritožbe, preklice naročil, reklamacije in dodatne informacije o naročanju ter nakupu preko spleta smo kupcu na razpolago na info@restavracija-mozart.si ali na telefonu 01 511 30 84.

Prodajalec skladno s 3. odst. 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov izjavlja, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi nastali v postopkih spletne prodaje po teh splošnih pogojih.

Rezervacijski sistem s plačilom

Najem prostorov v Restavraciji Mozart

Najsi gre za večji osebni dogodek (poroka, obletnica, praznovanje...) ali poslovni dogodek podjetja, pri nas lahko rezervirate prostor za vaše srečanje.

Rezervacijski obrazec: Datum najema, Čas prihoda, Število oseb, Vrsta dogodka, Ime in priimek, Telefonska številka, E-pošta, Plačilo: s kreditno kartico / Stripe, po predračunu

Soglašam z obdelavo mojih osebnih podatkov za namen e-marketinga MEBA d.o.o. (obveščanje o novostih, dogodkih, splošnih informacijah, promocijah, nagradnih igrah).